tisdag 6 november 2007

Ett renoveringsprojket!!!

Så har det äntligen skett...jag och Magda har flyttat ihop i våran EGNA lägenhet.
Förstahands-kontrakt dessutom.
När man flyttar till ny lya brukar det finnas en massa saker som ska fixas och donas...och om de tidigare hyresgästerna inte städat har man även problem med detta...så det är väl där jag får börja!
Köket var under all kritik, inga skåp eller hyllplan avtorkade. Kyl och frys var snuskiga och det stod en liten ättikaburk öppen som hade sänt sina odörer i hela kylen. En bänkskiva var bränd och skuren, en takanslutning var borta, en spis/ugn som var trasig lite här och där. Ja jag kan fortsätta.
Badrummet var det sämsta då det såg ut som en gammal gymnastiksal från stenåldern...eller kanske inte så långt bak. Men en ful äcklig sunkig plastmatta på golvet, slitna glasfibervävs väggar, fula trasiga krokar och en stor skurställning (som vi tack och lov får ta bort).
I övrigt var lägenheten fin och lite små brister som vi komma få fixade. Bland annat en ny kyl.

Så vad ska vi fixa då...jo!
Alla rummen har vi fått tillåtelse att måla eller tapetsera så mycket vi vill (och vi får material gratis genom vårat hyresbolag) så 1 rum och kök är klart. Till helgen blir hallen, vardagsrummet och sovrummet fixat.
+ att vi ska måla badrummet och lägga in fint trägolv, sånt man kan ha på balkonger t.ex

Så man kan ju säga att det är lite stökigt i lyan men snacka om att det kommer bli fint när vi är klara med målning, tapeter och möblering...

Inga kommentarer: