onsdag 17 oktober 2007

Någonstans mellan verkligheten och fantasin

Tänk er en fantasivärld...tänk om man kunde bo i den för evigt, inget verkligt bara ren magi eller trolleri och en helt egen ideologi. Bort från allt det falska, där jag:et bara är en del av all självkänsla som poppar ut i vintergatan där rymdmänniskor från Pluto sänder sina budskap. Eller vad sägs som att få träffa de gamla tokstollarna: Gustav Vasa, Newton, DaVinci eller Alfred Nobel, bara genom ett fingerknäpp. Tänk vilken fantasi man skulle kunna ha om man bara kunde ta det där steget över tröskeln av betong som klistrar sig fast runt benen för att den vill att man ska lida ännu ett år av svek, hat, sorg, ondska, otrygghet, osämja, stress, krig, attentat, bränder, översvämmningar... ja ni hör ju vad otäckt det låter med allt detta.
Men i min värld skulle allt va tvärtom...löften skulle hållas och göra alla till älskande människor som känner glädje varje gång de tar ett steg framåt. Alla katastrofer skulle ha en omvänd effekt där allt blir till en fördel istället för ödeläggninngar. TÄNK en oändlig bok där allt som händer pågår i timmar, dagar, veckor kanske till och med år...och allt kan man få återuppleva genom att bara tänka på det...jag säger inte att den skulle vara bättre än den riktiga världen...men det skulle vara på god väg att blir det...För hur man än vrider och vänder på alla sidor på ett objekt förblir den samma, för att det ska hända något måste man krossa den...i småbitar för att kunna få fler sidor...
Först då kan man börja fundera på vad som är äkta och vad som är falskt.
Sitt ner nån minut och känn efter vad du kan göra...vad du kan göra för att skapa en verklighet som är så fantastiskt fantasifull att den blir verklighet i fantasin.
Först när du gjort det kan du känna en lycka... en oändlig lycka där du är makten ur ett optimistiskt perspektiv.

I verkligheten är allt tråkigt och oäkta på ett bisarrt sätt..........
I fantasin är allt roligt och genomtänkt på ett humanistiskt sätt..........

Verkligheten befinner sig på ena sidan väggen &
Fantasin på den andra...

Och någonstans där emellan sitter jag fastklämd i ett träsk av skit som aldrig går att tvätta bort!

Inga kommentarer: